Snuffelochtenden De Theo Thijssenschool is een openbare basisschool. Het is een samenleving in het klein. We gaan...
Wat een feest, wat een feest!! Sinterklaas is geweest. Dinsdag 5 december was een gezellige dag met Sinterklaas.
De sloopwerkzaamheden op de Kerkweg- Oost zijn in volle gang. Het gebouw is al bijna niet meer herkenbaar van binnen.
Waddinxveen - De renovatie van de Theo Thijssenschool is vorige week gestart. De afgelopen twee maanden zijn gebruikt...
Tablets in de klas
De groepen 3 t/m 8 gebruiken dagelijks tablets in de klas. De tablets van de groepen 4 t/m 8 zijn voorzien van software van Snappet waarmee leerlingen rekenen, taal en spelling oefenen. Na de instructie en eventueel oefenen in het schrift, gaan de leerlingen zelfstandig met de tablets aan het werk. De leerkracht kan direct het gemaakte werk bekijken en snel inspringen als de leerstof nog niet wordt beheerst. Uiteraard oefenen de kinderen regelmatig nog in het schrift en is er voldoende aandacht voor handschriftontwikkeling. 

Werken met de computers
Dagelijks werken de kinderen met methode-gebonden software (Taal Actief, Alles Telt) of met andere oefensoftware (Rekentuin of Muiswerk). Daarnaast maken leerlingen verslagen of presentaties in Word of Powerpoint. De leerlingen van groep 6 leren met het programma Typetuin blind typen. Aan het eind van het schooljaar kunnen zij een officieel typediploma behalen.
In het internetprotocol zijn afspraken gemaakt hoe kinderen met het internet omgaan.